Voordelen-direct-lender

Vier voordelen van een direct lender

De economie trekt weer aan! Dat betekent dat ondernemers ook positiever naar de toekomst kijken. Bedrijven die groeien hebben geld nodig om te investeren. Bijvoorbeeld in nieuw personeel, nieuwe voorraad of om een project te financieren. Dan begint de zoektocht naar de juiste financier. Welke mogelijkheden zijn er en welke past het beste bij jouw bedrijf? Een van de mogelijkheden is een financiering bij een direct lender.

Wat is een direct lender?

Direct lenders verstrekken financieringen aan bedrijven, zonder tussenkomst van de bank. De direct lending sector is ontstaan na de financiële crisis. Banken werden vanaf dat moment strenger met het uitgeven van leningen. Direct lenders zijn in het gat gesprongen wat daar is ontstaan.


Het betekent niet dat een direct lender niet kritisch kijkt naar de financierbaarheid van een bedrijf. Ze zijn zeker kritisch. Alleen ligt de focussen veel meer op de situatie van vandaag en de groeikansen van een bedrijf. Er zijn nog meer voordelen van direct lending. Nieuwsgierig? We hebben er vier voor je uitgelicht.

Voordeel 1: ontvang je financiering binnen een paar dagen

Ondernemers zijn al druk genoeg. Ze hebben geen tijd om stapels papierwerk te verzamelen voor een financieringsaanvraag. Direct lenders maken het de ondernemer zo makkelijk mogelijk. Het aanvraagproces is volledig online en bij de aanvraag is beperkte documentatie nodig.


Na het aanvragen van jouw financiering duurt het wachten niet lang. Vaak ontvang je binnen een dag een passend voorstel. Dit is op basis van jouw aanvraag én een eerste kredietcheck. Ziet alles er goed uit en is de aanvraag volledig goedgekeurd? Dan zal je de financiering snel ontvangen.


Direct lending speelt in op de behoefte van de ondernemer. Naast dat je de financiering snel rond hebt, is het aanvragen eenvoudig en heb jij er weinig werk aan. Zo kan jij al je tijd steken in jouw groeiende bedrijf.

Voordeel 2: blijf de baas van jouw eigen bedrijf

Een investeerder aantrekken om een gezonde groei mogelijk te maken? Dat kan interessant zijn, maar het heeft een consequentie voor jou als ondernemer. Het voordeel van een investeerder is dat hij of zij kennis en ervaring meeneemt. Dat kan de groei van jouw bedrijf versterken. Het nadeel is dat een investeerder aandelen koopt. Hierdoor heb jij niet meer de volledige zeggenschap over je eigen bedrijf. De investeerder wordt mede-eigenaar en deelt hij mee in de winst van het bedrijf.


We kunnen ons voorstellen dat je er niet op zit te wachten om het eigenaarschap en de winst te delen. Je kunt dezelfde groeistappen zetten wanneer je financiert via een direct lender. Maar je behoudt altijd de volledige zeggenschap over je eigen bedrijf.

Voordeel 3: financiering afgestemd op jouw groei

Ondernemers zijn vooral bezig om groei te managen en met het draaiende houden van het bedrijf en de medewerkers. Het is dan fijn als een financier meedenkt om de financiering op jouw groei af te stemmen.


Direct lenders kijken naar de financieringsbehoefte op basis van huidige bedrijfsgegevens. Je hoeft geen historische bedrijfsdata aan te leveren. Ook een toekomstprognose wordt niet gevraagd door een direct lender. Er wordt gekeken naar de actuele status van het bedrijf en de trend in de markt.


Op basis van die verzamelde gegevens wordt bepaald of jouw financieringsvraag realistisch is. Het doel van een direct lender is om iedere ondernemer een financiering te kunnen bieden. Het kan zijn dat de financieringsaanvraag niet past bij de huidige situatie van het bedrijf. Een direct lender kijkt dan altijd naar wat er wel mogelijk is.

Voordeel 4: flexibele aflosmogelijkheden

Dan is het moment aangebroken dat de financiering rond is. Je kunt beginnen met investeren. Maar wie financiert, moet ook aflossen. Direct lenders hebben verschillende flexibele aflosmogelijkheden.


Je kunt ervoor kiezen om dagelijks of maandelijks een vast bedrag af te lossen. Wanneer je omzet schommelt of als je een seizoensgebonden bedrijf hebt kan het interessant zijn om af te lossen op basis van omzet. Je spreekt van tevoren een percentage af wat je aflost. Hoe meer omzet je draait, hoe meer je aflost. Wanneer je omzet daalt, zit je dus niet met een hoge aflossing.

Direct lending voor de groeiende ondernemer

Dit zijn de vier grootste voordelen van een direct lender ten opzichte van andere financieringsvormen. Voor groeiende ondernemers is dit een interessante financieringsmogelijkheid om verder te onderzoeken. Direct lending is een groeiende sector. Het betekent dat er een steeds groter aanbod komt.


Swishfund is een van de eerste en grootste direct lenders in Nederland. In 5 jaar tijd hebben we al ruim 140 miljoen euro gefinancierd aan meer dan 3500 ondernemers. Wil jij jouw groei financieren? Doe eenvoudig een aanvraag via onze website. We bellen je binnen 24 uur met een vrijblijvend voorstel.Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement van swishfund.nl. Je kan je op elk moment kosteloos uitschrijven.

Snel en gemakkelijk je krediet

In 10 minuten aangevraagd

In 10 minuten aangevraagd