overbruggingskrediet

Wat heb je aan een zakelijk overbruggingskrediet?

Stel je voor: er komt een grote uitgave of kostenpost aan. Je weet nu al dat je deze kosten niet kunt betalen met de inkomsten die je in die periode verwacht. Denk aan het laagseizoen, waar de kosten hetzelfde blijven, maar de inkomsten lager zijn. In de meeste gevallen vang je dit op met de inkomsten van het hoogseizoen. Wanneer je onverwacht toch een grote uitgave moet doen, dan kom je in de problemen. Hoe ga je dit opvangen? De rekeningen moeten wel doorbetaald worden. Dan komt een zakelijk overbruggingskrediet of overbruggingslening goed van pas.

Wat is een zakelijk overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een zakelijke lening en is bedoeld om een korte periode te overbruggen. Het wordt ook wel eens een ‘aanvullend werkkapitaal’ genoemd. In de basis is het financieren van extra werkkapitaal gelijk aan een overbruggingsfinanciering.

Waar kun je het voor gebruiken?

Er zijn veel redenen om als ondernemer een zakelijke overbruggingslening af te sluiten. Denk aan zaken als:

  • Nieuwe apparatuur aanschaffen voor projecten;
  • Meer voorraad inkopen;
  • Inkoopvoordeel behalen;
  • Tijdelijk minder inkomsten opvangen;
  • Een debiteur die op zich laat wachten;
  • Onverwachts wegvallen van inkomsten;
  • Investeringen in je bedrijf die je ten goede komen in het hoogseizoen.

Tijdens COVID-19 zijn er veel aanvragen gedaan voor een overbruggingskrediet. Ondernemers zagen dit als een alternatief voor de steunpakketten. Ook na de crisis kan het een goede optie zijn als je grote investeringen gaat doen. Benieuwd of je in aanmerking komt voor een zakelijk overbruggingskrediet? Leg jouw situatie voor aan onze specialisten, we denken graag met je mee!

Wat kost een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een kortlopende lening. Dit betekent dat er in korte tijd een bedrag uitgeleend wordt en ook weer terugbetaald moet worden. Dat neemt een hoger risico met zich mee voor de kredietverstrekker dan bij een ‘gewone’ lening. Hierdoor zullen de rentepercentage ook hoger zijn.

De totale kosten van een zakelijke overbruggingslening zijn echter van meerdere factoren afhankelijk. Denk aan de hoogte van het leenbedrag, de looptijd en de zekerheden die je kunt bieden. Benieuwd wat je kunt lenen? Doe een vrijblijvende aanvraag en wij berekenen je kredietruimte.

Hoe sluit ik een overbruggingskrediet af?

Een zakelijk overbruggingskrediet aanvragen bij een bank is een tijdrovend proces waarbij veel risico’s worden gemeden. Dat kan beter én sneller, vinden wij. Daarom bieden wij één van de snelste financieringen op de markt. De aanvraag doe je online en is binnen een paar minuten afgerond. Je hebt daar geen boekwerken aan administratie voor nodig. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan heb je het krediet binnen 24 uur ontvangen. Zo kun jij door met de groei van je onderneming. We staan altijd klaar om je verder te helpen!

Meer weten over (het aanvragen van) een lening bij Swishfund? Neem dan contact met on op via 085 064 4144 of stuur een e-mail naar info@swishfund.nl.Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement van swishfund.nl. Je kan je op elk moment kosteloos uitschrijven.

Snel en gemakkelijk je krediet

In 10 minuten aangevraagd

In 10 minuten aangevraagd