overbruggingskrediet

Wat heb je aan een overbruggingskrediet?

Veel ondernemers zijn bezig met het overbruggen van toenemende betalingstermijnen of het voorfinancieren van projecten of voorraden. Ook het laagseizoen is geen onbekende factor. Deze periode van lage inkomsten vang je normaliter op met inkomsten uit het hoogseizoen. Maar stel nu dat je tijdens het laagseizoen met grotere uitgaven te maken krijgt dan normaal. Je moet bijvoorbeeld ineens flink voorraad inkopen voor de feestdagen. Hoe vang je dat op? Je weet dat je er uiteindelijk weer bovenop komt, maar ondertussen moet je wel je rekeningen blijven betalen… In zo’n situatie komt een overbruggingskrediet goed van pas. In dit blog vertellen we je wat je als ondernemer aan een overbruggingskrediet hebt.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een kortlopende zakelijke lening en is specifiek bedoeld om een korte periode te overbruggen waarin je grotere uitgaven verwacht. Het wordt ook wel eens een ‘aanvullend werkkapitaal’ genoemd, maar dat is in de basis dezelfde financieringsmogelijkheid. 

Waar kun je het voor gebruiken?

Er zijn legio redenen om als ondernemer een krediet af te nemen. Denk aan zaken als:

  • Nieuwe apparatuur aanschaffen voor projecten;
  • Meer voorraad inkopen;
  • Inkoopvoordeel behalen;
  • Tijdelijk minder inkomsten opvangen;
  • Een debiteur die op zich laat wachten;
  • Onverwachts wegvallen van inkomsten;
  • Investeringen in je bedrijf die je ten goede komen in het hoogseizoen.

Als we kijken naar de actualiteiten is de huidige crisis door COVID-19 uiteraard ook een zeer valide reden om een overbruggingskrediet af te sluiten. Stel dat je geen of beperkt gebruik kunt maken van de huidige regelingen kan dat een reden zijn om uit te wijken naar alternatieven. Of wanneer je investeringen wilt doen voor ná de crisis, maar niet uitkomt met je huidige inkomen en uitkering(en). Leg je situatie voor aan onze specialisten! We denken graag met je mee.

Wat kost een overbruggingskrediet?

De rente die je betaald voor kortlopende leningen ligt hoger dan die op normale leningen. Dat heeft alles te maken met het hogere risico voor de kredietverstrekkers. De totale kosten zijn echter van meerdere factoren afhankelijk, zoals de hoogte, de looptijd en de zekerheden die je kunt bieden. Benieuwd wat jij kunt lenen? Doe een vrijblijvende aanvraag en wij berekenen je kredietruimte.

Hoe sluit ik een overbruggingskrediet af?

Een overbruggingskrediet aanvragen bij een bank is een tijdrovend proces waarbij veel risico’s worden gemeden. Dat kan beter, vonden wij. Daarom bieden wij één van de snelste financieringen op de markt. De aanvraag doe je online en is binnen een paar minuten afgerond. Je hebt daar geen boekwerken aan administratie voor nodig. En wordt de aanvraag vervolgens goedgekeurd, dan staat het geld binnen 24 uur op je rekening. Zo kun jij door met de groei van je onderneming. We staan altijd klaar om je verder te helpen! Wij hebben niet voor niets een hoge klanttevredenheidsscore van 9 uit 10. 

Meer weten over (het aanvragen van) een overbruggingskrediet bij Swishfund? Neem dan contact met on op via 085 064 4144 of stuur een e-mail naar info@swishfund.nl

 Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement van swishfund.nl. Je kan je op elk moment kosteloos uitschrijven.

Snel en gemakkelijk je krediet

In 10 minuten aangevraagd

In 10 minuten aangevraagd