1.5
Kan ik je ergens mee helpen?
Susan staat op werkdagen van 9.00 tot 18.00 voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Bodega Chez Armand

'Het idee is erg goed en getuigt van meedenken met ondernemers’

Midden in het hart van Arnhem vind je Bodega Chez Armand. Al 82 jaar is het cafë een rustpunt in de drukke winkelstad. Bij binnenkomst lijkt de tijd even stil te hebben gestaan. De inrichting en de bijzondere gastvrijheid zijn sinds de opening in 1936 nauwelijks veranderd.

“Bij de Bodega worden traditionele gebruiken gekoesterd, zoals de klassieke inrichting, de rijkgevulde koekjesschaal en appeltaart zoals je hem alleen nog maar bij grootmoeder treft. De Bodega wordt niet voor niets de huiskamer van Arnhem genoemd, waar wekelijks drie generaties samenkomen om koffie te drinken”, zeggen de trotse uitbaters Boudewijn en Bas.

Sinds 2013 staan Boudewijn en Bas aan het roer van de Bodega, nadat het altijd in handen is geweest van de familie Willemsen. Ondanks dat ze graag tradities in ere houden, willen ze blijven investeren in het bedrijf. “Investeringen hoeven niet altijd zichtbaar te zijn. Achter de schermen zijn we druk bezig geweest om als bedrijf te groeien. Denk aan digitalisering, vernieuwde keukenapparatuur en het verwarmen van het terras.”

Maar een startende ondernemer heeft niet altijd kapitaal achter de hand om grote veranderingen door te voeren. Een vaste gast van de Bodega bracht Boudewijn en Bas in contact met Swishfund. De keuze voor Swishfund was simpel: “de manier van aflossen”. “Een dagelijkse afroming van pintransacties zorgt ervoor dat je er als ondernemer minder omkijken naar hebt. Op deze wijze is de afschrijving afhankelijk van de inkomsten. Het is idee is erg goed en getuigt van meedenken met ondernemers”. Zelfs in economisch mindere tijden kunnen de uitbaters hun plannen blijven uitvoeren, dankzij het verleende krediet van Swishfund!