"We willen impact maken en andere ondernemers helpen met het realiseren van hun droom."

Digital agency
Tech
Joris Slagter – Trive Technology - Trive Technology

Trive Technology is een digital agency en maakt impact door andere organisaties te helpen hun dromen te verwezenlijken. Oprichter Joris Slagter zag met lede ogen aan hoe de meest talentvolle teams werden ontbonden wanneer een startup niet in staat was te blijven bestaan. Hij stelde vervolgens een eigen talententeam samen. Swishfund hielp hem aan financiële speelruimte.

Slagter was eerder al betrokken bij verschillende projecten van allerlei verschillende startups. In 2018 begint hij Trive Technology, dat ondertussen is uitgegroeid tot een digital agency, gespecialiseerd in development, design, UX, projectmanagement en digital marketing. Het Amsterdamse bureau is niet alleen klankbord voor de klantenkring, maar iedere medewerker denkt en ontwikkelt actief mee.

Slagter richtte Trive op omdat hij vaak door andere ondernemers gevraagd werd om een technische lead- of architectenrol in het bedrijf aan te nemen. “Dit zijn vaak de ondernemers die goede ideeën hebben, maar niet de technische kennis om dat idee te ontwikkelen. Zij vinden het prettig om met mij te sparren of samen op te trekken.

“Ik heb door de jaren heen een hecht team van designers en developers om me heen verzameld die deze ideeën daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Dat was ook altijd mijn droom en dat heb ik in de afgelopen tijd gestaag laten groeien door steeds weer een andere startup te helpen.”

Opschalen met een zelfsturend team

“Trive is een zelfsturend bedrijf. Dat is hoe ik wil werken. Ik mag dan de oprichter zijn, ik heb niet de waarheid in pacht. Bovendien gaat Trive niet alleen om mijn toekomst, maar ook om de toekomst van de medewerkers. Uiteindelijk doen zij het meeste werk, zij maken, en houden, onze klanten tevreden. Als onze klanten succes hebben, hebben wij dat ook.

Zelfsturendheid is ook een manier om te kunnen schalen, meent de ondernemer. “Het helpt niet als ik overal met mijn neus bovenop zit. Op dit moment kan ik doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, namelijk: andere bedrijven helpen om verder te komen, nieuwe dingen proberen en voor de linies uit lopen. Ik laat vervolgens veel proefballonnetjes op die, dankzij een geweldig team, gerealiseerd kunnen worden.”

Het team van Trive bestaat volgens Slagter uit ongelooflijke talenten. “Die wil ik het naar de zin maken met goed werkgeverschap. Daarom streef ik ook naar een gezonde mate van stabiliteit. Dat uit zich bijvoorbeeld in een aantal grote en stabiele klanten; corporates en gemeenten. Maar omdat ik ook gek ben op een uitdaging, hebben we ook klanten met een hoger risicoprofiel, die zich nog moeten bewijzen.”

Ik wil ook opschalen

Financiële speelruimte is noodzakelijk

“Cashflow is voor een startup enorm belangrijk”, zegt Slagter. “Ik ben dus op zoek gegaan naar wat meer financiële speelruimte en dat heb ik via Swishfund kunnen krijgen.

Daardoor beschik ik opeens wel over voldoende liquiditeit en is het makkelijker om iemand aan te nemen of extra apparatuur aan te schaffen. Met deze extra speelruimte hebben we ons sales- en marketingteam kunnen uitbreiden. Het kost je al snel een jaar om al die processen in te richten en dan is het fijn als je het even kunt uitzingen.”

Bij de ‘gewone’ banken kreeg Slagter nul op het request. “Die zien hier geen businesscase in. Wat wij doen vinden ze niet schaalbaar. We bestaan te kort, de omzetten zijn nog niet hoog genoeg. En als je dan – ik denk via LinkedIn – een bericht van Swishfund krijgt met de vraag: ‘Je bent een startup, misschien wil je je bedrijf extra financieren?’, zie je opeens mogelijkheden.”

“Met Swishfund heb ik sindsdien een goede verstandhouding. Ik voel veel oprecht vertrouwen. Andere partijen willen nog wel eens dingen stuk denken. Swishfund doet dat niet; ze bellen af en toe op, vragen hoe het gaat en of ze nog iets voor me kunnen betekenen.”

Geld is de brandstof van het team

Slagter beseft dat Swishfund dit alleen kan doen omdat ze een hogere rente rekenen dan een gemiddelde bank. “Terecht toch? Ze nemen ook een groter risico. Ik ben niet bang geweest dat ik het niet kan terugbetalen. Desnoods zetten we nog een stap extra. En het helpt dat Swishfund dagelijks een bedrag afschrift, daardoor merk je nauwelijks dat je terugbetaalt.”

Trive-technology-3

Na een paar gesprekken genoeg vertrouwen voor een financiering.

Joris, accountmanager van Swishfund, weet heel goed wat zijn naamgenoot wil met Trive. Banken geven geen lening aan jonge bedrijven met deze omvang. Trive bestaat amper drie jaar, dat vinden ze te risicovol. Bovendien Trive verkoopt niet een fysiek product, maar hun ideeën en creativiteit, uitgedrukt in uren. Veel banken achten dat niet schaalbaar, waardoor ze niet willen investeren in verdere groei. Na een paar gesprekken met Joris, waarin hij zijn ambities uit de doeken deed, had ik voldoende vertrouwen om Trive een groeifinanciering toe te kennen. Hiermee kunnen zij investeren in de uitbreiding van het marketing- en salesteam, waardoor ze extra campagnes kunnen opzetten.”

“Deze financiering heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen, want Trive betaalt keurig de aflossingstermijnen terug. Het mag dan een jong bedrijf zijn, maar ik ben overtuigd dat Joris doet wat hij belooft. We hebben regelmatig en goed contact en sparren over van alles.” – Joris, accountmanager Swishfund

Snel en gemakkelijk je krediet

In 2 minuten aangevraagd