“We willen impact maken en andere ondernemers helpen met het realiseren van hun droom.”

Digital Agency

Tech

5 Sterren

Joris Slagter – Trive Technology

Trive Technology is een digital agency en maakt impact door andere organisaties te helpen hun dromen te verwezenlijken. Oprichter Joris Slagter zag met lede ogen aan hoe de meest talentvolle teams werden ontbonden wanneer een startup niet in staat was te blijven bestaan. Hij stelde vervolgens een eigen talententeam samen. Swishfund hielp hem aan financiële speelruimte.

Trive Technology is een digital agency en maakt impact door andere organisaties te helpen hun dromen te verwezenlijken. Oprichter Joris Slagter zag met lede ogen aan hoe de meest talentvolle teams werden ontbonden wanneer een startup niet in staat was te blijven bestaan. Hij stelde vervolgens een eigen talententeam samen. Swishfund hielp hem aan financiële speelruimte.

Slagter was eerder al betrokken bij verschillende projecten van allerlei verschillende startups. In 2018 begint hij Trive Technology, dat ondertussen is uitgegroeid tot een digital agency, gespecialiseerd in development, design, UX, projectmanagement en digital marketing. Het Amsterdamse bureau is niet alleen klankbord voor de klantenkring, maar iedere medewerker denkt en ontwikkelt actief mee.

 

Slagter richtte Trive op omdat hij vaak door andere ondernemers gevraagd werd om een technische lead- of architectenrol in het bedrijf aan te nemen. “Dit zijn vaak de ondernemers die goede ideeën hebben, maar niet de technische kennis om dat idee te ontwikkelen. Zij vinden het prettig om met mij te sparren of samen op te trekken.

 

“Ik heb door de jaren heen een hecht team van designers en developers om me heen verzameld die deze ideeën daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Dat was ook altijd mijn droom en dat heb ik in de afgelopen tijd heel gestaag laten groeien door steeds weer een andere startup te helpen.”

Opschalen met een zelfsturend team

“Trive is een zelfsturend bedrijf. Dat is hoe ik wil werken. Ik mag dan de oprichter zijn, ik heb niet de waarheid in pacht. Bovendien gaat Trive niet alleen om mijn toekomst, maar ook om de toekomst van de medewerkers. Uiteindelijk doen zij het meeste werk, zij maken, en houden, onze klanten tevreden. Als onze klanten succes hebben, hebben wij dat ook.”

 

Zelfsturendheid is ook een manier om te kunnen schalen, meent de ondernemer. “Het helpt niet als ik overal met mijn neus bovenop zit. Op dit moment kan ik doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, namelijk: andere bedrijven helpen om verder te komen, nieuwe dingen proberen en voor de linies uit lopen. Ik laat vervolgens heel veel proefballonnetjes op die, dankzij een geweldig team, gerealiseerd kunnen worden.”

 

Het team van Trive bestaat volgens Slagter uit ongelooflijke talenten. “Die wil ik het naar de zin maken met goed werkgeverschap. Daarom streef ik ook naar een gezonde mate van stabiliteit. Dat uit zich bijvoorbeeld in een aantal grote en stabiele klanten; corporates en gemeenten. Maar omdat ik ook gek ben op een uitdaging, hebben we ook klanten met een hoger risicoprofiel, die zich nog moeten bewijzen.”

 

Financiële speelruimte is noodzakelijk

“Cashflow is voor een startup enorm belangrijk”, zegt Slagter. “Ik ben dus op zoek gegaan naar wat meer financiële speelruimte en dat heb ik via Swishfund kunnen krijgen.

 

Daardoor beschik ik opeens wel over voldoende liquiditeit en is het makkelijker om iemand aan te nemen of extra apparatuur aan te schaffen. Met deze extra speelruimte hebben we ons sales- en marketingteam kunnen uitbreiden. Het kost je al snel een jaar om al die processen in te richten en dan is het fijn als je het even kunt uitzingen.”

 

Bij de ‘gewone’ banken kreeg Slagter nul op het request. “Die zien hier geen businesscase in. Wat wij doen vinden ze niet schaalbaar. We bestaan te kort, de omzetten zijn nog niet hoog genoeg. En als je dan – ik denk via LinkedIn – een bericht van Swishfund krijgt met de vraag: ‘Je bent een startup, misschien wil je je bedrijf extra financieren?’, zie je opeens mogelijkheden.”

 

Geld is de brandstof van het team

Slagter beseft dat Swishfund dit alleen kan doen omdat ze een hogere rente rekenen dan een gemiddelde bank. “Terecht toch? Ze nemen ook een groter risico. Ik ben nooit bang geweest dat ik het niet kan terugbetalen. Desnoods zetten we nog een stap extra. En het helpt dat Swishfund dagelijks een bedrag afschrift, daardoor merk je nauwelijks dat je terugbetaalt.”

 

Net als Trive Technology de volgende stap zetten?

Vraag in 10 minuten jouw lening aan.

Vraag in 10 minuten jouw lening aan.