Tarieven op een zakelijke lening

Wil je een zakelijke lening afsluiten en ben je benieuwd naar de rente? Wij leggen je graag uit hoe de rente wordt berekend en waar je rekening mee moet houden bij rente op bedrijfsleningen.

Hoe wordt het tarief berekend?

24uur-vrijblijvend-voorstel

Marktrente

Registratie

Risicoprofiel

duration

Leenbedrag

rente-op-zakelijke-lening

Aflossing

rente-zakelijke-lening

Wat is marktrente?

Marktrente is de rente die op een bepaald moment geldt voor de kapitaal – en geldmarkt. Met de geldmarkt bedoelen we de markt voor kortlopende leningen tot maximaal 2 jaar. De kapitaalmarkt vertegenwoordigt lang lopende leningen, zoals obligaties. Voor beiden verandert de rente continue. De hoogte van deze rente is van invloed op de rente op een zakelijke lening.

rente-bedrijfslening

Hoe wordt het risicoprofiel bepaald?

Als ondernemer loop je het risico dat je de financiële lasten van jouw onderneming niet meer kan dragen. De kredietverstrekker, bij wie de lening wordt afgesloten, loopt het risico dat de ondernemer het geleende bedrag niet kan terugbetalen. Om voor beide partijen een goede en realistische overeenkomst te kunnen waarborgen, wordt het risicoprofiel opgemaakt. Hoe lager het risico, hoe lager het tarief. Het risicoprofiel bestaat uit een aantal punten.

zakelijke-rente-lening
Jaaromzet minimaal € 50.000 en minimaal 1 jaar actief
bedrijfslening-rente
Overzicht schulden en leningen
rente-op-zakelijke-lening
Aangifte inkomstenbelasting

Wat is het leenbedrag?

Het leenbedrag is niets meer of minder dan het bedrag dat je wilt lenen. De hoogte van dat bedrag hangt af van het risicoprofiel. Hierdoor kan het zo zijn dat er na analyse een hoger of lager leenbedrag wordt geadviseerd. Het leenbedrag is niet onbeperkt, elke kredietverstrekker heeft zelf een maximale hoogte bepaald. Dit kan per verstrekker variëren. De hoogte van het leenbedrag kan ook variëren per leenvorm. Voor een zakelijk krediet (rekening courant) is het leenbedrag vaak hoger dan voor een zakelijke lening voor een eenmalige investering. Met de handige tool van Swishfund krijg jij eenvoudig en snel een indicatie over hoeveel jij kan lenen. Daarnaast is het leenbedrag van invloed op de afsluitkosten, vaak is dit een minimum bedrag wat bij een hoger leenbedrag meer wordt. Bij Swishfund hanteren we een minimum van €650,-.

Zakelijke-lening-afsluiten

Welke invloed heeft aflossen?

In het contract staat genoteerd hoeveel je moet aflossen en binnen welke termijn dit terugbetaald moet worden. De manier van aflossen kan verschillen per kredietverstrekker. Bij Swishfund los je af per dag, zo hoef je niet in één keer een groot bedrag terug te betalen. Kies je voor pinafroming, dan betaal je op drukke dagen meer terug dan op rustige dagen. Heb je een meevaller? Dan kan je ervoor kiezen om vervroegd of tussentijds extra af te lossen. Doe je dit, dan kan je een korting krijgen op het nog verschuldigde bedrag. Dat is dus iets om over na te denken bij het afsluiten van een zakelijke lening.

Hoe is het tarief opgebouwd bij Swishfund?

Wat zijn kapitaalkosten?

Dit zijn de kosten die wij maken voor het aantrekken van geld.

Het geld dat wij gebruiken om leningen te verstrekken komt van verschillende investeerders en ondernemers. Zij beleggen hun kapitaal in Swishfund. Hiervoor ontvangen zij een rentevergoeding. Dit vormt de kapitaalkosten voor de te verstrekken lening.

Wat zijn operationele kosten?

Dit zijn de kosten die wij maken om ervoor te zorgen dat Swishfund elke dag weer leningen kan verstrekken aan ondernemers. Denk aan kosten voor personeel, belangrijke systemen, het kantoorpand en andere vaste kosten.

Waarom marge?

Marge omvat de winst die wij maken. Hiermee investeren we in het optimaliseren van onze processen en in de groei van Swishfund. Ook keren wij een deel uit aan onze aandeelhouders.

Wat zijn risicokosten?

Deze kosten dekken het risico dat wij lopen wanneer de financiering, om welke reden dan ook, niet kan worden afgelost. De hoogte van de risicokosten wordt bepaald aan de hand van het risicoprofiel.

Benieuwd naar jouw tarief? Vraag een zakelijke lening aan!

In 2 minuten aangevraagd

Veelgestelde vragen over tarieven op zakelijk lenen

Bekijk onderstaande vragen voor meer informatie. Zit uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met 085 064 4144.

Hoe werkt het aanvragen van een zakelijke lening?

Het aanvragen van een zakelijke lening doe je eenvoudig online. Binnen 1 dag na je aanvraag belt een medewerker je op met een voorstel. Heb je deze geaccepteerd? Dan kan het geld binnen 24 uur op je rekening staan.

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

We verstrekken leningen vanaf €3.000 met een maximum van €1.000.000. Hoeveel je kan lenen is afhankelijk van veel factoren zoals omzet, verloop van de omzet en de gezondheid van je bedrijf. Daarom verschilt dit bedrag per situatie. Weten wat je kunt lenen? Start een aanvraag en je ontvangt binnen 1 dag een voorstel.

Wat is de rente op een zakelijke lening?

Op een zakelijke lening betaal je een flexibele premie vanaf 1% per maand.

Om het rente percentage te bepalen kijken we naar je historische bedrijfsprestaties om de financiële gezondheid van je bedrijf in te schatten. Staat je bedrijf er goed voor? Dan ontvang je een lager rente percentage.

Voor welke leendoelen kan ik een zakelijke lening aanvragen?

Je kan een zakelijke lening aanvragen voor uiteenlopende redenen. Investeren in groei, een omzet-dipje opvangen of een project voorfinancieren bijvoorbeeld.

Hoe los ik af op mijn zakelijke lening?

Je lost je lening eenvoudig af op twee manieren: een dagelijkse incasso of als percentage van je pin-omzet. Zo betaal je op drukke dagen meer terug dan op rustige dagen. Wel zo handig.

Heb je onverwachts extra geld over? Dan kan je altijd kosteloos je hele, of een gedeelte van je lening vervroegd aflossen. Hierdoor bespaar je op jouw rente.

Waarom kan het rentepercentage verschillen?

Het rentepercentage is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk: marktrente, risicoprofiel, leenbedrag en aflossing. Lees meer over rente op zakelijke lening.

Snel en gemakkelijk je zakelijke lening regelen

In 2 minuten aangevraagd