wat is direct lending

Wat is direct lending?

Door de financiële klappen van de huidige situatie, de dreiging van een nieuwe bankencrisis en bedrijven die juist nu willen investeren is een unieke uitdaging ontstaan. Menig ondernemer heeft nu (extra) geld nodig, maar banken worden daarentegen juist steeds voorzichtiger in het verstrekken van leningen. Daardoor ontstaat een groot probleem. ‘Direct lending’ is daar een goede oplossing voor. In dit blog gaan we verder in op wat deze term inhoudt én hoe het jouw bedrijf verder kan helpen.

Wat is direct lending?

Vroeger ging je naar de bank om geld te lenen, dat was nu eenmaal zo. Omdat dit echter niet altijd mogelijk was door de (toen al) vrij strikte regels, is langzaamaan direct lending ontstaan. Direct lending is dus een vorm van financiering waarbij banken niet meer nodig zijn.

Volgens onderzoek wordt momenteel maar liefst driekwart van alle aanvragen door banken afgewezen. Maar waarom? Banken vinden het lastig om juist nu te bepalen wat de (blijvende) gevolgen zullen zijn van de crisis. Ze zijn bang dat het geld niet terugkomt, en beperken daarom het risico.

Helaas betekent dat een afwijzing voor veel ondernemers. Gelukkig hanteren direct lending partijen andere richtlijnen, die veel minder streng zijn. Er wordt meer naar de mogelijkheden gekeken en je krijgt een advies die bij jouw situatie past, in plaats van een harde afwijzing.

Wanneer kies je voor direct lending?

Een hoop ondernemers zijn (met name op dit moment) bezig met ontwikkelingen waarbij er snel geld nodig is. Denk aan inzet voor werkkapitaal, het financieren van voorraad of het voorfinancieren van projecten. Als je dan weken op je geld moet wachten, schiet je idee zijn doel voorbij. Bij banken is het proces vaak enorm langzaam. Je moet een hoop documenten aanleveren die vervolgens beoordeeld moeten worden. Dat schiet niet op! In zo’n situatie is direct lending dé oplossing.

Hoe helpt direct lending je bedrijf vooruit?

Direct lending is dus bij uitstek geschikt voor het realiseren van groei en het uitvoeren van nieuwe initiatieven. Maar hoe helpt de vorm van financiering zélf je nu vooruit?

Banken zijn vaak log, traag en nemen veel minder risico. Daarnaast kun je met direct lending het geld veel sneller tot je beschikking hebben. Daardoor kun je slim inspelen op je situatie, zoals door het behalen van inkoopvoordeel door groot in te kopen of projecten voor te financieren. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

  • Snelheid
  • Geen papierwinkel nodig
  • Meer mogelijkheden dan bij banken

 

Klinkt dat goed? Kijk dan eens naar de opties bij Swishfund. Je kunt lenen vanaf €3.000,- tot €500.000,- met een looptijd tot 12 maanden. Bij ons doe je online een aanvraag die binnen een paar minuten geregeld is. Bovendien hoef je geen hele papierwinkel mee te sturen. Het mooiste is: binnen een paar dagen staat het geld op je rekening. Deze snelheid van schakelen is essentieel om snel te kunnen profiteren van het doel van je lening. En daar zit de grootste winst.Ondernemers tips ontvangen?

Schrijf je in en ontvang maandelijks tips, inspiratie en nieuws.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement van swishfund.nl. Je kan je op elk moment kosteloos uitschrijven.

Snel en gemakkelijk je krediet

In 10 minuten aangevraagd

In 10 minuten aangevraagd