“Nooit opgeven en alle kansen benutten.”

Voorraad
Groothandel
Burhan Oruc – NGU Mobile - NGU

Wat begon als een reparatie bedrijf in mobiele telefoons groeide in een krappe tien jaar uit tot een complete one-stop-shop voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. Onder de noemers NGU Mobile en NGU Business liet ondernemer Burhan Oruc zijn bedrijven stormachtig uitgroeien tot een flinke speler in de markt voor zakelijke dienstverlening. Swishfund hielp hem.

Oruc leerde de kneepjes in het familiebedrijf. In tien jaar tijd bouwde hij een bedrijf op met verschillende diensten voor de zakelijke markt – waaronder een zelf ontwikkelde software portal- onder de naam NGU Business. Drie jaar geleden voegde hij er een extra tak aan toe die werkkleding en gereedschap levert aan de bouw en infra onder de naam Worktoolcenter.”

Voor de groei van alle verschillende bedrijfsonderdelen – in totaal werken er nu 11 mensen in vaste dienst bij NGU en zijn er vestigingen in Veldhoven en Den Haag – én omdat de bedrijfsactiviteiten vragen om forse voorraden, was extra werkkapitaal nodig. Volgens Oruc is met name de bank terughoudend met het financieren van groeibedrijven.

EbbesFotografie®_NGU-

“Ik wil niet afhankelijk zijn van leveranciers. Onze markt is nogal competitief. Bij Swishfund was het gevoel direct goed. Ik had in het eerste gesprek een goede klik. Ik merkte dat de aanpak van Swishfund anders is dan van de traditionele financiers. Voor NGU is met name de flexibiliteit erg belangrijk en juist op dit punt kan Swishfund ons veel bieden.” Daarbij merkt Oruc op: “Ja, ik weet dat de rente misschien hoger is dan de traditionele financier, maar ik had wel direct mijn geld. Zo kon ik voldoen aan de vraag van de markt en dus ook hard groeien met mijn bedrijf.”

Met het werkkapitaal van Swishfund – voor het aanleggen van flinke voorraden – was Oruc in staat om NGU razendsnel te laten groeien en de bedrijfsactiviteiten fors uit te breiden. “Doordat er steeds meer budgetten vrijkomen, kan ons portal makkelijk uitgebreid worden met de wensen van de klanten. De webshop kan gepersonaliseerd worden, waardoor de medewerkers in een vertrouwde omgeving met logo van het bedrijf hun aankopen kunnen voltooien. Doordat ons portal aangepast kan worden naar de wensen van de klant kunnen we ook gebruik maken van cross-selling om zowel de telecom als bouw en infra producten weer te geven in een gepersonaliseerde shop. Zo hoeven werknemers maar naar één plek voor hun aankopen.”

Vertrouwen

Door die kapitaalinjecties wist Oruc NGU uit te bouwen tot een zeer veelzijdig dienstverlener. Swishfund accountmanager Willem Collot herinnert zich nog goed dat Oruc hem benaderde. “NGU was toen nog een klein bedrijfje. Maar Oruc was ambitieus en had een goede neus voor kansen. Bij banken kreeg hij om verschillende redenen geen krediet.

Na het opvragen van zijn jaarcijfers en een overzicht van debiteuren en crediteuren en het vaststellen van de gemaakte omzet en groei, durfde ik het wel aan hem verder te helpen groeien en hiervoor te financieren. En Burhan heeft ondertussen wel aangetoond dat hij kredietwaardig is. Hij heeft altijd netjes terugbetaald. Uiteindelijk gaat het ook om vertrouwen.”

Snel en gemakkelijk je krediet

In 2 minuten aangevraagd