Werkkapitaalfinanciering

Voorraad inkopen, je ontkomt er niet aan. De voorraad die je inkoopt, daar moet je winst mee gaan maken. Het is dus spil in het web voor je bedrijf. Maar voordat die winst er is, moet er dus flink geïnvesteerd worden. Dit kan je werkkapitaal een flinke deuk geven. Voorraadfinanciering is dan geen gek idee.

24uur-vrijblijvend-voorstel

Binnen 24 uur een voorstel

Binnen 3 dagen op je rekening

Geen ingewikkelde kredietcheck

Wat is werkkapitaalfinanciering?

Bij werkkapitaalfinanciering draait om hoe je als ondernemer jouw dagelijkse bedrijfsactiviteiten financiert. Het gaat specifiek om het geld dat je nodig hebt voor zaken als voorraad, openstaande rekeningen en betalingen aan leveranciers. Het doel is ervoor te zorgen dat er genoeg geld beschikbaar is om je bedrijf soepel te laten draaien. Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld gebruik te maken van korte termijnleningen, handelskredieten of door je werkkapitaalprocessen te optimaliseren.

Hoe financier je werkkapitaal?

Als ondernemer is het essentieel om werkkapitaal slim te financieren voor soepele bedrijfsactiviteiten. Van traditionele leningen tot factoring en kredieten, er zijn vele mogelijkheden. Kies een financieringsmethode die past bij jouw bedrijfsbehoeften en cashflow om groei te stimuleren en liquiditeit te behouden. Vergeet niet: een goed beheer van werkkapitaal is de sleutel tot financiële veerkracht.

Werkkapitaal financieren met een zakelijke lening

Werkkapitaal is de ruggengraat is van jouw onderneming. Met een zakelijke lening kan je snel en flexibel werkkapitaal inzetten en krijg je de mogelijkheid om te investeren in groei, voorraadbeheer of zelfs het opvangen van seizoensgebonden schommelingen. Een zakelijke lening is ervoor om jouw bedrijf vooruit te helpen, met snelle toegang tot liquide middelen zodat jij kunt focussen op datgene wat écht belangrijk is: het laten groeien van jouw onderneming.

Hoeveel werkkapitaal heb je nodig?

De benodigde hoeveelheid werkkapitaal voor een ondernemer verschilt per bedrijf en wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals bedrijfsgrootte, sector en seizoensgebondenheid. Over het algemeen omvat werkkapitaal het verschil tussen vlottende activa en passiva, en het is slim om genoeg te hebben om drie tot zes maanden aan operationele kosten te dekken. Deze buffer biedt flexibiliteit en stabiliteit in het geval van onvoorziene situaties en kan helpen bij groeikansen. Het is echter verstandig om de werkelijke behoefte aan werkkapitaal te beoordelen op basis van de specifieke omstandigheden en de cashflow van je bedrijf.

Hoe werkt lenen bij Swishfund?

Tijdens de aanvraag kan je het gewenste bedrag, de looptijd en financieringsdoel van de lening opgeven. Daarbij vragen we altijd om een transactieoverzicht van je zakelijke bankrekening te uploaden in het MT940 bestandformaat of maak gebruik van de automatische upload met PSD2 . Je kunt zo’n overzicht eenvoudig via de online omgeving van je bank downloaden. Nadat we je kredietruimte hebben berekend nemen we contact met je op voor de vervolgstappen. Afhankelijk van de omvang van de aanvraag hebben we een aantal extra documenten nodig.

Werkkapitaal lenen?

Heb je vragen over de werkkapitaalfinanciering of over het lenen bij Swishfund? Neem gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Bekijk onderstaande vragen voor meer informatie. Zit uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met 085 064 4144.

Wat is werkkapitaalfinanciering?

Werkkapitaalfinanciering is het verkrijgen van middelen die een bedrijf nodig heeft voor dagelijkse operationele activiteiten zoals voorraadbeheer en betalingen aan leveranciers. Het draait om het waarborgen van voldoende liquide middelen om aan lopende verplichtingen te voldoen en soepele bedrijfsactiviteiten te handhaven. Dit kan via leningen, handelskredieten of interne procesoptimalisatie worden gerealiseerd.

Waar kan ik een werkkapitaalfinanciering voor gebruiken?

Werkkapitaalfinanciering kan worden ingezet voor het beheren van voorraadniveaus en het op peil houden van benodigdheden om aan de vraag te voldoen. Het stelt bedrijven in staat om openstaande facturen en leverancierskosten tijdig te betalen, wat de zakelijke relaties ondersteunt. Bovendien biedt werkkapitaalfinanciering flexibiliteit bij het opvangen van seizoensgebonden schommelingen of onverwachte operationele kosten.

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Het aanvragen van een financiering doe je eenvoudig online. Binnen 24 uur nadat je de aanvraag hebt ingediend, belt een medewerker je op met een voorstel. Ga je hiermee akkoord? Dan staat het bedrag al binnen 3 dagen op je rekening!

Hoe kan ik mijn werkkapitaalfinanciering terugbetalen?

We incasseren de aflossing en premie op dagelijkse basis door middel van een automatische incasso. Uiteraard houden we rekening met (jouw onderneming en) fluctuaties in de omzet zoals seizoenspatronen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om dagelijks af te lossen door een procentuele afroming via je pinapparaat. Dit kan overigens alleen als je beschikt over een CCV apparaat. Het fijne hieraan is dat je extra aflost op dagen met een hoge omzet.

Snel en gemakkelijk een zakelijke horeca lening

In 2 minuten aangevraagd