Swishfund lanceert Smart Track

Geplaatst in door Amy Mensinga

De snelste manier om kortlopende financiële support aan te vragen – Amsterdam, 08-09-2020

Bij Swishfund volgen we de ontwikkelingen in de zakelijke markt nauwlettend. We zagen dat men een enorme behoefte heeft aan snelheid bij het aanvragen van (kortlopende) zakelijke financieringen.

Als je kijkt naar de traditionele manier van beoordelen zoals banken dat doen is dit inefficiënt en tijdrovend. Je moet (positieve) historische data kunnen laten zien, en alleen al het aanvragen daarvan is een heel proces. Dat bedient de vraag vanuit de markt dus totaal niet.

Als ondernemer wil je snel terugkoppeling, en heb je helemaal geen zin en tijd om daar lang op te moeten wachten. Logisch! Vanuit deze gedachte zijn wij gaan sleutelen aan een nieuw model: Smart Track. In dit nieuwsartikel vertellen we je er graag meer over.

Als je van de grond wil komen, heb je snelheid nodig. – Leon Doornenbal, Managing Director – Swishfund

Hoe werkt Smart Track?

We wilden het probleem aanpakken bij de wortel: het aanvragen en beoordelen van de jaarcijfers. Dat kon een stuk beter. Daarom kijken wij vooral naar wat er momenteel op de bankrekening gebeurt: de huidige transacties dus. Wij vinden het veel belangrijker of iemand kan en wíl betalen. Met deze vrij beperkte informatie kunnen wij al een goede en snelle beoordeling doen.

Door het gebruik van technologie en big data maken wij het mogelijk om volledig geautomatiseerd kredieten te verstrekken. Op basis van data en algoritmes kunnen we aanvragen sneller en accurater beoordelen. De aanvraag via de website is een fluitje van een cent. En wordt het goedgekeurd, dan mag je binnen 24 uur het geld op je rekening verwachten. Daarnaast wordt nog een manuele check gedaan. Gemak dient de mens!

 

Het gaat hierbij om kortlopende financieringen tot €10.000,- met een maximale looptijd van 12 maanden. Over het algemeen worden dit soort financieringen gebruikt voor investeringen die geen afschrijvingen hebben en een kortlopend karakter. Denk aan het inkopen van voorraad voor webshops. Maar, je kunt het ook inzetten bij wijze van overbrugging. Bijvoorbeeld bij een debiteur waarvan je weet dat hij binnenkomt, maar dat nog even duurt. Of een mogelijkheid om inkoopvoordeel te behalen.

En hoe zit het met COVID-19?

Swishfund denkt in mogelijkheden. We proberen te beoordelen in hoeverre je last hebt van de huidige crisis. Als je een evenementenbureau hebt ben je beter gebaat met de regelingen vanuit de overheid, maar stel dat je als restaurant thuisbezorgen mogelijk wil maken, juichen we dat van harte toe. Neem gerust contact met ons op als je een advies op maat nodig hebt.

Waarom je voor Swishfund kiest

Naast de snelheid en het gemak van Smart Track zijn er meer redenen om voor een financiering van Swishfund te kiezen. Wij zijn opgericht door ondernemers en zijn er dan ook vóór ondernemers. Vanuit deze gedachte denken wij in kansen, niet in problemen. Ondernemen zit in ons DNA. Ons support team staat altijd voor je klaar om je te kunnen helpen – wij hebben niet voor niets een hoge klanttevredenheidsscore van 9 uit 10!

Meer weten over Smart Track? Neem dan contact met ons op via 085 064 4144 of stuur een e-mail naar [email protected].

 

Snel en gemakkelijk je krediet

In 2 minuten aangevraagd